Браво! Започна чистка и в МОСВ: Уволниха шефката на РИОСВ-Бургас

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Започна чистка и в Министерството на околната среда и водите. Днес служебният екоминистър е уволнил Детелина Иванова от поста шеф на РИОСВ-Бургас. Шефката на ОПОС пък изчезнала безследно и не могат да се свържат с нея вече 40-ти ден.

„Заварих 11 директори на регионални звена – РИОСВ- паркове и басейнови дирекции, които са назначени и не е проведен конкурс за тяхната длъжност. Ако забелязвате още не съм ги и сменил. Уважавам професионализма, но ако сгафят – уволнявам ги веднага. Такъв е случаят днес“, започна изявлението си Асен Личев.

 

„На 9 април, накрая на мандата, министър Емил Димитров подписва една заповед, с която се изменя една друга заповед от далечната 1984 година за местността „Каваците“ за два къмпинга – изненадващо отменя императивната забрана за строителство. На практика въвежда изключение. Дава се възможност и на всички, които искат да влизат вътре с техника. Мотивировката на госпожата, която е изпълнявала длъжността директор на РИОСВ-Бургас е била, че там са се насложили незаконни ползвания, които трябва да се узаконят“, обясни той.

 

„Тази заповед я отмених днес и уволних директора на РИОСВ-Бургас като негоден да управлява интересите на околната среда и водите и суверена. Още не съм й запомнил името, защото не е появила. Тази госпожа се казва Детелина Иванова. А директорката на ОПОС не можем да я намерим над 40 дни в България. Изчезна напълно. Мисля, че направих едно добро на България“, изтъкна Личев.

 

Той добави, че е генерирано закъснение между 9 и 17 месеца по отношение на плановете за управление на риска от наводнение и плановете за управление на речните басейни, което ни застрашава от нова наказателна процедура от ЕК. Според Личев Националният план за управление на отпадъците ще спомогне за това да се избегнат санкции от Европейския съюз.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар