Браво! Има такъв народ взе Благоевград

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С 10343 срещу 7714 гласа Илко Стоянов от Има такъв народ и Изправи се! Мутри вън! победи Румен Томов, подкрепен от БСП, на днешния балотаж за нов кмет на Благоевград. Резултатът е 57 на 43 процента.

Така партията на Слави Трифонов има първия си кмет и то областен в България. Както 19 минути първи писа, тези частични избори са генерална репетиция за парламентарните идната неделя, вярна се оказа и прогнозата ни, че БСП ще изгуби 1 от 4 областни града, които управлява. А Нинова – последния кмет, който играеше в отбор с нея. Той беше отстранен от съда, поради елементарно неспазване на закона. Самата Нинова едва в петък се включи в кампанията, чийто първи тур пренебрегна, като срещата с нея и част от заместниците й беше в комплекс извън града. Странен подход!

Спечелилият кмет гръмна бутилка шампанско на фона на аплодисменти от симпатизантите му, дошли да го поздравят лично. Кметът развълнувано каза и първите си думи, а именно, че днешната победа е новото начало за Благоевград, победа над БСП и победа на благоевградчани, които искат градът да се развива и върви убедително по нов път.

Активността надмина 27,7 от първия тур и се качи над 28,5%. При 23% на последните частични кметски избори в София и 26% във Варна – последните два предсрочни вота за кмет на областен град у нас. Интересно е откъде идва нарасналата подкрепа за БСП и дали е от другите партии на статуквото. Партиите на промяната се обединиха около Стоянов, който беше депутат в 1-месечното 45-о Народно събрание през април – май тази година от групата на Слави Трифонов.

Снимка: struma.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар