Браво! Мая Манолова реди правителство без партийни фигури

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До петък трябва да има консултации между партиите извън ГЕРБ и ДПС и общо решение на кой политически субект да бъде даден третият мандат. Това е първата от общо три стъпки, които председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова предлага за сформиране на правителство през следващите седмици.

По думите ѝ, като втора стъпка, би следвало да се уточнят приоритетите и сроковете, в които ще се взимат решения на административно ниво и в законодателен план, добави тя.

„Третата стъпка е определяне на персонален състав на правителството, в който категорично не би следвало да участват партийни фигури. По-скоро съставът да бъде от професионалисти, с експертиза и добро име, както и да бъдат включени успешните министри от служебния кабинет“, каза още Манолова.

Според Манолова третият мандат би имал шанс, ако има разговор и разбирателство между партиите, без ГЕРБ и ДПС.

„От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме готови да подкрепим всеки друг политически субект и да положим максимални усилия за създаване на правителство, защото хората очакват стабилност и отговорност. Нито една партия, без да има разбирателство и подкрепа от останалите да получи мандата, няма да успее да го реализира“, добави тя.

По думите ѝ всяка политическа формация трябва да си дава сметка, че ако взриви възможностите за консултации заради политическите си интереси, ще бъде наказана на следващите избори.

„Хората искат някой да се заеме с неотложните теми, да преведе България през мигрантската и здравната кризи, както и да осигурят подкрепа в условията на увеличаване на цените“, заяви Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар