Браво! МВР-Мето (Мл. Маринов) вън от комисия по полицейското насилие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият шеф на МВР Младен Маринов бе отхвърлен с 132 гласа от депутатите за член на новосформирана парламентарна комисия за разследването на всички факти и обстоятелства по полицейските насилия на летните протести от миналата година.

Като ексминистър Маринов влиза в конфликт на интереси, тъй като е бил на чело на МВР в периода, в който комисията ще разследва. Това бе причината от БСП да поискат неговата кандидатура да бъде гласувана отделно от кандидатурата на всички други челнове. По принцип всички кандидати се гласуват ан блок.

Това предизвика скандал в парламента. Като грубо нарушение на парламентаризма определиха от ГЕРБ отхвърлянето на Младен Маринов. Председателката на “Изправи се БГ!” Мая Манолова обясни, че гласуването не е лично срещу бившия министър, а срещу това конфликта на интереси.

След разгорещен спор от ГЕРБ излязоха от залата.

От партията не предложиха член на мястото на Маринов. Другият член от групата в комисията е Тома Биков, но на излизане от залата той заяви, че няма да присъства на заседанията й. В състава й влизат още проф. Николай Радулов и Светлин Митев от ИТН, както и Иван Иванов и Крум Дончев от БСП.

Освен с летните протести комисията ще се занимава и с разследване на подлушванията на политици, за които сигнал преди месеци даде служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Над 2 часа продължиха дебатите по формирането й.

Тя е по предложение на Николай Хаджигенов от Изправи се БГ! Ние идваме! , който бе един от формалните лидери на протеста – Отровното трио.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар