Браво! НАП запорира приходите на фирмата за дезинфекция на ГКПП с Турция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАП запорира кешовия оборот на фирмата, собственик на съоръженията за дезинфекция на граничните пунктове с Турция, станали известни като „златния гьол“. Причината е започнала ревизия, заради установени множество нарушения от страна на фирмата.

 

 

„След първата проверка на фирмата „Пи. ЕФ. Си.“, която обслужва дезинфекцията по граничните пунктове с Турция, вече тече данъчна ревизия на дружеството“, обяви на брифинг на ГКПП „Капитан Андреево“ говорителят на Националната агенция по приходите /НАП/ Росен Бъчваров.

В хода й освен това са наложени предварителни обезпечителни мерки и от 4 дни дневният оборот от пунктовете е запориран и веднъж на 24 часа по силата на този запор всички кешови потоци се превеждат по сметките на НАП, допълни Бъчваров.

Още преди 20 дни бяха издадени 10 акта за административни нарушения, каза Бъчваров.

Той допълни, че очакванията на данъчната администрация са били да бъде представена една значителна сума като касова наличност, което обаче не се е случило въпреки усилията на двете страни. При началото на проверката на НАП за тази касова наличност бе цитирана сума от 32 милиона лева.

Установените нарушения са на Наредба Н18 и като цяло са свързани с наличието на фискални устройства от неодоберн тип, несъответствие на касовата наличност с намереното и други, посочи Бъчваров. По негови думи предстои издаването на наказателни постановления по тези съставени 10 акта.

По-важният момент обаче е ревизията, която трябва да установи дали има отклонения от облагане и дали има невнесен ДДС и други нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, подчерта Бъчваров. По закон срокът за приключването й е три плюс един месеца.

„Искам само да кажа, че фирмата през годините няма един лев неплатен данъци и че това, вмомента, което се случва е някакъв държавен произвол“, заяви Димитър Георгиев, председател на фирмата за дезинфекция.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност