Браво! Партията на Путин печели местните и регионални избори в Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия на Русия съобщи днес, че партията на президента Владимир Путин “Единна Русия” печели на регионалните избори в четирите украински области, обявени от Москва за освободени – Донецката, Луганската, Херсонската и Запорожката област, предаде АФП. За Украйна и западните ѝ съюзници тези избори са незаконни. Действащият кмет на Москва Сергей Собянин, който заема този пост от 2010 г., е преизбран за кмет на руската столица.

От петък до днес в Русия бяха произведени регионални и местни избори. Избори бяха произведени и в четирите украински области, които миналата година Москва обяви, че анексира. По-рано днес бе съобщено, че и в четирите области печели партията на руския президент Владимир Путин “Единна Русия”. Въпреки явното осъждане от страна на западните страни Русия обяви през септември миналата година, че анексира Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска област, след като произведе в тези територии референдуми, които международната общност не признава.

В цялата страна партия „Единна Русия“ спечели всеки избор за губернатор, в който участваше. Сред преизбраните регионални шефове е могъщият кмет на Москва Сергей Собянин, близък съюзник на Путин, срещу когото практически нямаше опозиция. Предварителните  резултати показаха, че Собянин получава повече от 75% от гласовете в руската столица, смятана за един най-силно клонящите към опозицията райони на страната.

Според руски официални лица „Единна Русия“ получава големи мнозинства в отделните региони, като взема най-малко 70% от гласовете във всеки от тях.

Според властите избирателната активност в руската столица е над 40 процента.Източник: БТА

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар