Протест Брюксел

Браво! Полетяха яйца по европарламента. Само Орбан се осмели да иде до трактористите в Брюксел

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Няма фермери, няма храна“: Стотици трактори задръстиха Брюксел, докато фермерите притискат лидерите на ЕС за помощ, съобщава france24.

Фермери се спуснаха в Брюксел, за да притиснат срещата на върха на лидерите на Европейския съюз да направят повече, за да им помогнат с данъците, растящите разходи и евтиния внос, хвърляйки яйца по Европейския парламент, запалвайки огньове близо до сградата и пускайки пиратки.

Главни пътни артерии в Брюксел, сърцето на Европейския съюз, бяха блокирани от около 1000 трактора, според оценка на полицията.

Един трактор показваше банер с надпис „Ако обичате земята, подкрепете тези, които я обработват“, докато фермери от Белгия и други европейски страни се опитват да бъдат чути от лидерите на ЕС, които ще се срещнат по-късно. Друг транспарант гласеше: „Без фермери, няма храна“.

Служители по сигурността в екипировка за борба с безредиците стояха на пост зад бариерите, където трябва да се срещнат лидерите, на няколко пресечки от сградата на парламента, където бяха паркирани трактори на централен площад.

Междувременно ЕДИНСТВЕНО унгарският премиер Виктор Орбан се срещна с протестиращите в Брюксел. „Гласът на хората от улицата не се приема на сериозно от лидерите. Това дефицит на демокрация„, каза лидерът във във видео, публикувано на страницата му във Фейсбук.

Във видеото от сряда вечерта се вижда, че Орбан се разхожда сред тракторите, блокиращи улиците на Брюксел, и да се ръкува с демонстранте.

Има европейски избори през юни. Имаме нужда от нов Европейски парламент. Трябва да намерим нови лидери, които наистина представляват хората„, добави той.

Последната среща на върха в Брюксел се провежда на фона на нарастващите протести на европейските фермери. Протестиращите фермери в четвъртък задръстиха пътищата около събитието с около 1000 трактора.

КритичноБГ публикува текста и видеото от ФБ страницата на Виктор Орбан:

„Европейска грешка е, че гласът на хората не се взема насериозно. Лидерите не ги приемат сериозно. Това е проблем номер едно. Можем да говорим за миграцията, за войната, за Украйна, за всичко. Но гласът на хората, гласът на улицата не се възприема сериозно от лидерите. Това е демократичен дефицит. През юни ще има европейски избори, така че се нуждаем от нов Европейски парламент. Трябва да намерим нови лидери, които наистина да представляват народа. Това е единственият изход.“

www.kritichno.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар