Пламен Тончев

Браво! Президентът брани шефът на ДАНС от нефелниците ППДЕБЪ+ и плъх Денков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Макар президентът Румен Радев все още да не е обявил дали ще уволни шефа ДАНС заради скандала с машинното гласуване на местните избори, както иска преиера, днес неговият секретар по сигурността и отбраната и бивш служебен военен министтър  Димитър Стоянов яростно защити оставането му на поста.

Последният даде да се рабере, че президентството ще брани докрай председателят на агенцията генерал Пламен Тончев.

“Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев с отрицателно мнение, тоест да не бъде подписана оставката на председателя на ДАНС и предсрочното му освобождаване”, заяви пред Нова телевизия Димитър Стоянов, бивш служебен военен министър и секретар по сигурността на Румен Радев. По думите му, мотивите, които са посочени от министър-председателя, са крайно “нефелни” и “смешни”. “Те са толкова несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова действие”, коментира още той.

Причините, които министър-председателят съобщи за исканото уволнение, бяха няколко, но основното бе справката на ДАНС, която послужи за отмяна на машинното гласуване на първия тур на местните избори. Според Денков въпросната справка за машините преди първи тур на местните избори е изготвена в нарушение на закона, а отказът на председателя на ДАНС да освободи своя заместник и автор на справката Деньо Денев означава, че Пламен Тончев одобрява незаконните действия и няма възражения за злонамереното ползване на документа.

“Как да бъде освободен председателят на ДАНС за това, че по чл. 9, ал. 1, т. 1 от закона за ДАНС не е извършил контрол над своя заместник? Как да извърши контрол, след като физически той не е бил в България. Тогава го замества един от неговите заместници и са спазени всички правила”, посочи Стоянов.

Той коментира и информацията, че Денков е поискал от агенцията доклад за сигурността на машините, но не е получил такъв. “Дали наистина го е поискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се съмнявам, че има такова”, каза секретарят по сигурността. Според Димитър Стоянов на това правителство “всички са му виновни” и то не е работещо за разлика от служебното правителство, в което той е участвал. “В момента нямаме сглобка, имаме разглобка”, каза още секретарят.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар