Радев: Чии интереси защитават от парламента и правителството?

Браво! Президентът Радев ще присъства на тържественото откриване на пилона в Рожен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев ще участва днес в тържественото издигане на националното знаме на България на Роженските поляни в Родопите. Патриотичното начинание се провежда под патронажа на държавния глава.

Празничната програма започва в 18.00 часа. Президентът Румен Радев ще отправи приветствие в 20.30 часа, след което ще се състои тържественото издигане на националното знаме на Република България. Националният химн ще бъде изпълнен от Гвардейския представителен духов оркестър, Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и деца.

Издигането на българския национален флаг на Рожен е посветено на 111 години от Освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

 

На 14 юли, петък, държавният глава ще участва от 11.00 часа в откриването на събора на народното творчество „Рожен“ 2023. Началото на събитието ще бъде дадено със звън на родопски чанове от централната сцена. Тази година се отбелязват 125 години от първото провеждане на събора в Родопите.

Хиляди участници се очаква да се включат в традиционния национален фолклорен конкурс за певци, инструменталисти, народни танци, обичаи и словесен фолклор. Организатори на събитието са сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, фондация „Наследство в бъдещето“ и Община Смолян.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар