Браво! Радев назначи супер експертен кабинет

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със свой указ президентът Румен Радев назначи от 12 май 2021 г. служебно правителство на България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. За премиер във кабинета е избран ген. Стефан Янев, а бивши представители на левицата, десницата и протестите от м.г. стават негови министри.

Ген. Янев е бил аташе по отбраната в Посолството ни в САЩ. Той е и секретар на държавния глава по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Служебен вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната през 2017 г.

Точно както 19’ писа, Бойко Рашков е назначен за шеф на МВР. Той заема и поста зам. – министър- председател по обществен ред. Новият министър на вътрешните работи е доцент д-р по наказателен процес и ръководи Катедра Наказателноправни науки в Юридическия факултет на УНСС.

Само ние предрекохме също, че професорът на НХА Велислав Минеков от Отровното трио поема Министерството на културата.
Екс депутатът от БСП Янаки Стоилов пък е назначен за служебен министър на правосъдието. Докторът по право, който преподава в СУ и ПУ е известен с  вътрешноопозиционните си нагласи спрямо соцлидера Корнелия Нинова.
Бившият ни посланик е Швеция Светлан  Стоев с МИО от УНСС става служебен министър на външните работи.
Асен Василев е назначен за министър на финансите. Той завърши икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School.
Кирил Петков става служебен министър на икономиката. Той е един от основатели на Центъра за Икономически Стратегии и Конкурентоспособност, афилииран с

Харвардския университет,  където преподава.
Магистърът  по политология от МГИМО, Георги Панайотов временно поема Министерството на отбраната. Бил е пост -пред. в ООН, зам.-посланик в САЩ и Афганистан, шеф на отдел НАТО в МВнР.

Икономистът от световноизвестния Виенски институт за икономически изследвания, Атанас Пеканов става служебен зам.- министър-председател по управление на европейските средства.
Новият здравен министър е лекарят и правист Стойчо Кацаров, който беше зам.-министър на здравеопазването, депутат от СДС, после от ДСБ и член на ръководството на партията на Иван Костов. Основател е на Центъра за защита на правата в здравеопазването и негов председател.
Гълъб Донев е служебният зам. министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика. Той специализира Бизнес и мениджмънт в УНСС. Бил е министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков.
Архитектът доц. д-р Виолета Комитова с 3 дипломи от UK и Ирландия служебно поема МРРБ.  Към днешна дата тя е преподавател в УАСГ.
Член-кореспондентът на БАН Николай Денков става шеф на МОН.
Асен Личев заема поста на  министър на околната среда и водите. В продължение на 25 години той работи в МОС и МОСВ.
Проф. д-р Христо Бозуков подхваща Министерството на земеделието, храните и горите. Беше и при Герджиков. Член е на БСП.
Магистърът по право Георги Тодоров става служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Андрей Живков поема енергетиката. От 2014 до 2015 г. е член на НС на Електроенергиен системен оператор ЕАД.
Стела Балтова става  служебен министър на туризма. През 2007-2009 г. е зам.-шеф на Държавна Агенция по туризъм. Беше министър при Герджиков.
Андрей Кузманов заема поста министър на младежта и спорта. Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар