Браво! Рашков вика фейк професорът от ГЕРБ-Коце Ботокса на разпит

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият министър на здравеопазването ще бъде извикан на разпит в прокуратурата. Според източници от разследването за далаверите в Здравното министерство.

Ангелов може и да бъде задържан, според разследващите има доказателства, че цените на предпазните средства по време на пандемията, които са плащани от държавата са били завишавани умишлено с цел лично обогатяване на лица близки до Костадин Ангелов.

За пример се дава и факта, че за един гащеризон и една престилка за еднократна употреба, цените които са се плащали са били около 18 – 19 лева без ДДС, през януари 2021 година, докато същите дори в аптечните мрежи са се търгували по 7-8 лева с ДДС за брой.

Има доказателства за големи схеми с доставките на маски, предпазни средства и ръкавици, като цените са завишавани в пъти, а фирмите за доставки не са участвали в обществени поръчки, а са избирани на база ценови оферти в последният момент.

Последно такава схема е била упражнена по време на последните парламентарни избори твърдят запознати, които добавят, че въпреки ниските оферти от страна на някои фирми за доставка на предпазните средства, министерството е одобрило офертата на една определена фирма, въпреки, че е била в пъти по-висока от останалите.

Мотивът за одобрението е бил, че фирмата разполага с количествата на склад, но все още никой не знае, как въпросната фирма е знаела да се презапаси например с 300 000 респиратора тип FFP2 само седмица преди това и дали пък не е спечелила конкурса за доставка, много преди той да бъде обявен.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар