Браво, РашкоВ! 5 хиляди ДПС-ари са спрени на границата с Турция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със засилени проверки българските гранични служби на практика са блокирали границата с Турция на „Капитан Андреево“. Това съобщиха читатели на „24 часа“, които са блокирани на граничния пункт. Причината е специализирана операция срещу контрабандата, която се провежда на ГКПП „Капитан Андреево“ от полунощ в петък и в нея участват 4 служби – „Митници“, НАП, Икономическа полиция и ДАИ. В момента на българо-гръцката граница има над 30 автобуса. 4-5 часа отнема проверката на всеки от тях.

 

„Проверяват всичко – тахошайби, билети, багаж, разпитват пътниците за повода за пътуването им, проверява се целия багаж“, разказаха автобусни шофьори. Те допълват, че всички разписания са нарушени и пристигат в България с часове закъснение. Заради специализираната операция имало струпване на автобуси и на турския пункт „Капъ Куле“.
„Ние сме в критично положение, налага се да чакаме с часове. Нямаме нито храна, нито вода, а сред пътниците има деца и възрастни хора“, разказват преминали българо-турската граница.

 

 

Извънредните мерки са наложи още снощи, след като вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че Турция се намесва в българските избори. Последва протест пред турското посолство в София, а днес българският посланик е бил извикан във външно министерство в Анкара, за да му бъде връчена протестна нота.

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар