Браво роби, трайте си, мълчете си и събирайте капачки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От няколко години в България тече кампания за събиране на пластмасови капачки, една инициатива подкрепяна от почти всички общини на Герб. Правят се метални сърца в тях се събират капачки, за да могат с парите от капачките да се купуват така жизнено необходимите ковьози за новородените деца на България.

До тук всичко е ок. Телевизиите се съзтезават да отразяват кампанията в която капачки с тирове поемат от градовете към пунктовете за вторични суровини и после капачките се превръщат в левове, с които се купува оборудване. Позната ли ви е картината, роби? Няма как да не ви е позната, но сега искаме да видите и една друга картина в България онази, която не ви я показват по телевизора.

Именно картината наречена КАТ. За тази година КАТ са снимали над 700 000 нарушители на пътя, които карат с повече от разрешената скорост. Почти 100 000 от тези снимки са направени в участъка между Стара Загора и Чирпан на магистрала „Тракия“, където вече втора година ограничението на скоростта е 90 км.

Нещо, което ако се случи в една нормална държава, досега не само правителството, но и цялото ръководство на АПИ щяха да излетяли завинаги от властта и постовете си, но в България не е така.

Тук КАТ си има касичка, е не метална в каквато събираме капачките, а банкова сметка в която влизат парите от всички тези глоби и забележете сега момента със събраните пари само за миналата година според правителството, въпреки че сме сигурни, че парите от глобите са много повече КАТ ще си купуват коли бегачки, които няма да са под 250 коня, за да могат да снимат нарушителите на пътя.

Браво роби, трайте си, мълчете си и събирайте капачки, а КАТ нека продължават да се крият зад знаците които ограничават скоростта да ви снимат и да си поръчват бегачки като във филма „Бързи и Яростни“ вместо с тези пари да се купят няколко линейки, които и без това са кът в България.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

Вашият коментар