Браво! Родители масово отказват децата им да бъдат изследвани за К19 в училище

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Както вече съобщихме, в съботния ден родители са били сериозно притеснени от получени SMS-си от властите, с които е искано тяхното съгласие децата им да бъдат изследвани в училище с антигенни тестове за коронавирус. По наша информация родителите масово са се противопоставили на подобни действия за изследване на децата им, при положение, че са здрави.

Много от родителите се притесняват, че децата им може да бъдат обявени за контактни и да бъде приложен чл.61, ал.8 от Закона за здравето, който гласи:

“(8) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 105 от 2020 г., в сила от 11.12.2020 г.) Контактните лица по ал. 2 или 3 не може да откажат извършването на изследване с цел установяване наличието на носителство на заразна болест по ал. 1 или 3 назначено с предписание, издадено от директора или от оправомощен от него заместник-директор на съответната регионална здравна инспекция.”

При неизпълнение на чл.61, ал.8 от Закона за здравето се прилага чл. 215а, който предвижда глоба и принудително довеждане за изследване от органите на МВР.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар