Кремъл: Русия преустановява участието си в зърнената сделка

Браво! Русия поиска ареста на още един магистрат от НПО-то в Хага наричащо се “съд”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия издаде заповед за арест на съдията от Международния наказателен съд в Хага Серхио Херардо Угалдо Годинес, който през март издаде заповед за ареста на президента Владимир Путин по обвинения във военни престъпления, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС в сряда.

Съдията е “издирван по член от Наказателния кодекс на Руската федерация” в онлайн базата данни на руското вътрешно министерство, но без споменаване на неговото предполагаемо престъпление. Съдия Годинес е от Коста Рика и е член на МНС от 2021 г. с деветгодишен мандат.

Русия постави по-голямата част от ръководството на Международния наказателен съд в списъка си за издирване. По-рано през март т.г. съдът издаде заповеди за арест на Путин и омбудсмана Мария Лвова-Белова, обвинявайки ги в незаконно депортиране на стотици деца от Украйна към Русия.

Решението на съда задължава властите в държавите под юрисдикцията на съда да арестуват Путин и Лвова-Белова още на границите си. Това ограничи възможността на Путин да пътува само до държави, които не признават юрисдикцията на съда в Хага.

Руският президент отказа участие в срещата на върха на държавите от БРИКС в Южна Африка, тъй като местните власти отказаха да му осигурят неприкосновеност заради ангажиментите си към Международния наказател съд

Русия признава, че е прехвърлила хиляди деца от Украйна, но казва, че това е направено изключително за защита на сираци и деца, изоставени във военната зона, припомня “Ройтерс”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар