Защо руският елит все още поддържа Путин

Браво! Руски изтребител свали дрон на САЩ над Черно море

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руски изтребител свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ над Черно море във вторник, след като повреди перката на американския дрон MQ-9 Reaper, според американски служител, запознат с инцидента, съобщава СиЕнЕн.

Дронът Reaper и два самолета Су-27 Flanker са действали над международни води над Черно море, когато един от руските самолети умишлено е летял пред безпилотния дрон и е излял гориво пред него, според официалния представител. След това една от струите повреди перката на Reaper, която е монтирана на задната част на дрона, каза служителят. Повредата на витлото принуди САЩ да свалят Reaper в международни води в Черно море.

Военновъздушните сили на САЩ излязоха с изявление, в което обвиняват руския самолет, че е действал по “безразсъден, екологично несъобразен и непрофесионален начин”.

“Приблизително в 7:03 сутринта (централноевропейско време) един от руските самолети Су-27 удари перката на MQ-9, което накара американските сили да свалят MQ-9 в международни води. Няколко пъти преди сблъсъка Су-27 изсипаха гориво и прелетяха пред MQ-9 по безразсъден, екологично несъобразен и непрофесионален начин. Този инцидент демонстрира липса на компетентност, освен че е опасен и непрофесионален”, каза в изявлението генерал от ВВС на САЩ Джеймс Б. Хекър, командир на ВВС на САЩ в Европа и ВВС на Африка.

Руски и американски самолети са действали над Черно море по време на войната, но това е първото известно подобно взаимодействие, потенциално опасна ескалация в критичен момент от битката.

САЩ експлоатират дронове Reaper над Черно море от преди началото на войната, използвайки шпионските дронове за наблюдение на района.

Дроновете Reaper могат да летят на височина до 50 000 фута, според ВВС, и имат сензори и способности за събиране на разузнавателна информация и извършване на разузнаване за продължителни периоди от време, което ги прави идеална платформа за проследяване на движения на бойното поле и в Черно море.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар