Браво! Служебните отпуснаха по 300 лв. енергийни помощи на повече безработни и самотни майки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството реши да промени границите за отпускане на 300 лв. еднократна енергийна помощ на повече безработни и бедни семейства, като промени изискванията на които трябва да отговарят.

„Министерски съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ за лица и семейства, които не отговарят на условията за енергийно подпомагане по реда на Програмата за енергийно подпомагане“, каза след заседание на МС министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев.

„Разширяваме кръга на тези лица, които с до 30 лв. надхвърлят прага от изискуемия минимум за кандидатстване за месечна помощ за енергийно подпомагане през есенно-зимния сезон. Разширяваме кръга и за лицата, които са с регистрация в бюрата по труда по-малко от 6 месеца, да могат да получат тази целева финансова подкрепа от 300 лв. еднократно за предстоящия отоплителен сезон“, заяви той.

По думите му такава помощ ще получат и всички хора с увреждания, които имат над 50% загуба на работоспособност, самотноживеещите възрастни хора, самотните майки и всички рискови групи. За тази цел са били отделени 15 млн. лв. от бюджета.

От тази подкрепа при посочените условия ще могат да се възползват и хората, които не са подали документи в нормативно определения срок.

Еднократната финансова подкрепа ще се предоставя служебно от дирекциите „Социално подпомагане“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар