Браво! Служебният кабинет реши: Коледен бонус – по 450 лева на дете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Досега един от родителите ползваше данъчно облекчение в размер на 20 лв.

Коледен подарък от държавната хазна ще получат родителите в размер на 450 лв. за всяко дете. Бонусът ще бъде получен чрез намаление на дължимите данъци за годината от единия родител. Тъй като в редица фирми изплащат заплатите за текущия месец няколко дни преди края му, реално подаръкът може да бъде получен още преди края на годината. Досега един от родителите ползваше данъчно облекчение в размер на 20 лв. за всяко дете.

Но в края на миналата година, когато все още имаше редовно правителство, размерът на данъчното облекчение беше увеличен значително. Реално бонусът сега ще бъде ползван за първи път, като бъде намален дължимият данък върху доходите за 2021 г. Данъчното облекчение позволява годишният облагаем доход на родител да бъде намален с 4500 лв. за едно ненавършило пълнолетие дете, с 9000 лв. за две ненавършили пълнолетие деца и с 13 500 лв. за три и повече ненавършили пълнолетие деца.

Тъй като данъкът върху доходите е 10%, реално бонусът от хазната ще бъде 450 лв. за едно дете, 900 лв. за две деца и 1350 лв. за три и повече деца. Дължимите налози при отглеждане на дете с 50 и с над 50 на сто степен на увреждане ще бъдат намалявани с 900 лв. Данъчното облекчение може да се ползва за деца, които към 31 декември отговарят на няколко условия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар