Браво! Служебното правителство прати Кантарджиев в пенсия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инфекционистът навърши 66 години, вече няма да е директор на Центъра за заразни и паразитни болести

Проф. Тодор Кантарджиев е пенсиониран като директор на Центъра за заразни и паразитни болести, съобщиха източници на Lupa.bg. Мотивите на служебния здравен министър са навършени години за прекратяване на трудовата кариера.

Професор Кантарджиев бе любимецът на медиите, докато Националният оперативен щаб провеждаше редовните си пресконференции всеки четвъртък. Последното му медийно участие бе пред Нова тв в неделя.

“От оперативния щаб и от интервюта пред медии пари не съм взимал, ние, като лекари, не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората”, опроверга той спекулациите за получавани сериозни пари от членовете на НОЩ.

За тези, които биха се интересували от доходите му, професорът предложи да погледнат данъчната му декларация. Той допълни, че през кризата е взимал заплатата си като директор на НЦЗПБ.

Професор д-р Тодор Веселов Кантарджиев е роден в София на 24 декември, 1955 година. Завършва Медицинска Академия София през 1981 г., като лекар. От 1981 до 1982 г. работи в гр. Белово, от 1982 г. е научен сътрудник в Катедра военна епидемиология и хигиена на ВМА. От 1988 г. е в НЦЗПБ, последователно е ръководил лабораторен сектор, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 г. – Отдел микробиология.

 

През 1986 г. придобива специалност Микробиология, през 2001 г. придобива специалност Клинична имунология и през 2004 г. специалност Епидемиология на инфекциозните болести. Доктор по медицина е от 1991 с дисертация на тема “Имунологични методи за диагностика на системната кандидоза”. Доктор на медицинските науки е от 2008 г. на тема ”Проучвания върху етиологичната диагностика и етиотропната терапия на микозите в България”.

Кой е генерал Мутафчийски? Доцент е от 1995 г., а професор от 2009 г. В 2004 г. придобива магистърска степен по Здравен мениджмънт в Медицински университет София с дипломна работа “Мениджмънт на клинична микробиологична лаборатория”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар