Браво! Смелата Мая гони кордона на мутрата по “Тракия”, той бяга като мишка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Председателят на „Изправи се.БГ“ и бивш омбудсман Мая Манолова случайно се засече с кордона на премиера Бойко Борисов на магистрала „Тракия“.

„Току-що ни задмина джипа с премиера – кара самият премиер. Прелетяха край нас като край малка гара“, заяви Манолова във видео във Facebook. Тя пътува към Димитровград, където има среща с граждани.

„Няма повече да го гоним – задачата е непосилна. А и спазваме правилата. Ще го гоним на изборите – от „Изправи се.БГ” ще го настигнем и ще го минем“, закани се Мая Манолова.

Надявам се, че ще се срещне някъде с граждани, а не пред болницата да изкара поредния COVID болен или в контролирана среда на пънче в гората. Просто да излезе от неговата паралелна реалност, където всичко е наред“, посочи бившият омбудсман. Манолова отново се обяви PCR тестовете да страната безплатни. „Поне това трябва да направи задължително и спешно“, обясни тя.

За съжаление, властта може да се види само на магистралата, но не и сред хората“, категорична е тя.

Къде отива премиерът? 

По-късно от видео на Борисов във Facebook стана ясно, че е пътувал заедно с енергийния министър Теменужка Петкова, за да инспектират газовата връзка с Гърция. Заедно с тях е и собственикът на гръцката фирма „Авакс“, която изпълнява обекта, който обясни, че по трасето се работи с ускорени темпове.

Към момента по трасето са разнесени над 159 км тръби, от които 72 км са заварени, а засипаният тръбопровод е над 11 километра.

„Ускорихме им плащанията, така че да няма и ден забавяне на този изключително важен геостратегически проект от нашата част“, заяви премиерът. Борисов е категоричен, че на първи януари през България ще влезе азерски газ. „След един месец мечтата за пълна диверсификация ще я има“, посочи той и обясни, че тръбата се строи и от гръцка страна. „С колегата Мицотакис сме се разбрали, като стигнем с тръбите двете граници – там да се видиме”, заяви още премиерът.

Работим, не спираме и имаме какво да покажем – за това ги е много яд нашите опоненти. Понеже много не вярват, за това искахме да покажем, че и тук се работи и то усилено“, посочи министър-председателят.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар