Браво! Съвременен приют за кучета отваря врати в Стара Заггора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До края на месец декември Стара Загора ще има съвременен приют за безстопанствени животни. Той ще бъде изграден в старозагорското село Могила.

Строителството започва най-късно до края август, съобщиха от фирмата, която извърши проектирането и ще изгради обекта. По договор строителните дейности следва да приключат в тримесечен срок, на два етапа. Проектът предвижда 4 помещения с различна площ за клетки на животните, общо 828 кв. м, както и допълнителни 45 кв. м за настаняване на бебета и техните майки-кърмачки.

Ще има амбулатория, административна сграда, карантина-изолатор, склад за пакетирани стоки, за инвентар, за препарати и дезинфекция, хладилна камера. Проектът е изготвен по съвременните изисквания, с лятна и зимна част за животните, възможност за отопление, термопанели, отделно захранване, допълнително осветление, ограда. Вътрешното помещение ще е затворено, остъклено с алуминиева дограма, клетките ще могат лесно да се почистват и мият. Предвиждат се включително и места за паркиране на персонала и хората, които ще посещават приюта.

Новият дом за безпризорните кучета на Стара Загора ще е в село Могила, на мястото на някогашния пазар за животни, където инфраструктурата е почти изградена и ще се запази. Проектът е хубав, очакваме преместването на новото място, коментира за НБП управителят на Общинския приют Полина Георгиева. Ще разполагаме с много по-добри условия. Всяко куче ще е в отделен бокс, с квадратура, която позволява да се чувства максимално добре. Ще е предпазено от външните метеорологични условия, ще има и дворче за разходка при хубаво време. И капацитетът е голям. Нашият сега е за 50 кучета, и сме доста над него. Новият ще е за 150. Освен това, мястото е хубаво, с възможност в следващите години да се разширява и капацитетът още да се увеличава.

Приютът за кучета е общински, бюджетът, с който разполага, е около 130 000 лв., като сумата включва освен храна и ветеринарна грижа, и заплатите на работещите. Трудностите не са от финансирането, а от ежедневното прибиране на кучета и запълването на местата им на улицата. Въпреки работата ни, не успяваме да изпразним улиците от страдащи бездомни животни, споделят от приюта.

 

NBP.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар