Браво! Тотална блокада на Съдебната палата до оставка на Гешев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партиите на протеста организират пълна блокада на Съдебната палата в началото на следващата седмица, научи Lupa.bg. Целта на бунтарите е оставка на главния прокурор Иван Гешев. Недоволните от политиката на обвинител №1 са  решени да продължат окупацията, докато той не напусне поста, решени са планиралите събитието.

Организатор на радикалния бунт е гражданско сдружение „Боец”, но към тях се очаква да се включат, освен партиите на протеста, и различни неправителствени организации, както и “Правосъдие за всеки”.

Блокадата на храма на Темида ще подкрепи и „Демократична България”. Снощи в тв ефира, лидерът на ДБ Христо Иванов информира, че организацията му ще даде рамо на ефективния протест. „Ще подкрепим нашите приятели от „Боец” в действията им, обеща Иванов.

Шефът на организацията Георги Георгиев бил категоричен, че блокадата няма да бъде свалена, докато главният прокурор не си тръгне от пост №1 в правосъдието.

Възможно е крайната стъпка да предизвика стълкновения. Само в такъв случай полицията ще се намеси силово. Мнозина предполагат, че министър Бойко Рашков ще се стреми да бъде снизходителен, като се има предвид конфликта му с главния прокурор, чиято покана за разговор отхвърли преди ден.

Полицията може да се намеси, само ако има сблъсъци, но не е невъзможно да се разиграе екшън, в случай че се появят провокатори, а такива винаги се появявят и от двете страни, твърдят запознати с подобни протести.   

Вътре в сградата, за обществения ред отговаря съдебна охрана, а главният прокурор е охраняван от специално Звено за охрана. Полицията следи за случващото се навън, обясниха източници от МВР за Lupa.bg.

Още в първия ден на протеста пред Съдебната палата в сряда, след като бунтари нахлуха пред кабинета на главния прокурор с призиви за оставка, се чуха призивите за пълна окупация на сградата.

Новото недоволство пламна след акцията на прокуратурата в МВР, при която бе задържан шефа на сектор „Културно-исторически ценности” в ГД „Национална полиция” Ангел Папалезов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар