Браво! Уволниха балетист, излязъл с медицинска маска на сцената

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С медицинска маска на сцената, за да се предпази докато работи. Така Станислав Стефанов – балетист в Националния музикален театър, се беше появил по време на спектакъл. Последваха писмени обяснения пред ръководството, а след като разказа за случая имаше и бурна реакция от страна на директора на театъра, предаде Нова телевизия.

Три месеца по-късно се оказва, че договорът на Станислав е прекратен с мотив „престой” по време на пандемия. Защо обаче това е възможно, след като сценичните артисти на държавна работа са с подсигурени заплати до октомври 2021?

„До генералната репетиция всички бяхме с маски. Докато не дойде моментът за спектакъл. Зад кулисите изведнъж забелязах, че много хора – всички, бяха без маски. Отговорността ми към себе си, към семейството, към обществото, ме подкани да изляза с маска на сцената”, обясни Станислав.

Сцената е тази на Националния музикален театър. Датата – 15 ноември 2020. А спектакълът – „Цигулар на покрива”. След случилото се от Станислав Стефанов са поискани писмени обяснения защо го е направил.

„Разбира се, че могат да бъдат с маски, когато това не нарушава общата визия на спектакъла. По време на един спектакъл, чието действие е свързано с началото на миналото столетие, въпросния господин е излязъл с бяла медицинска маска. За всеки един от спектаклите ние имаме грижата да направим такива маски, че те да не се различават по художествена визия от костюмите, които са в спектакъла”, посочи тогава директорът на Националния музикален театър Марияна Арсенова.

Три месеца след този казус – в края на февруари тази година, директорът на театъра Марияна Арсенова прекратява договора на Станислав. Като причина се посочва спирането на работа на колектива за повече от 15 дни или така нареченият „престой”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар