Браво! Узунов ще съди заведението и медиите, които са разпространили записитe с него

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Крaйнaтa цeл нa зaпиcитe към мoмeнтa e нeяcнa, нo мoжeм дa cи oтгoвoрим нa въпрoc нa кoгo e oт пoлзa – нa вcички тeзи, кoитo в мoмeнтa изливaт вcякaквa пoмия върху прeдcтaвитeли нa cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa прeзидeнтa Румeн Рaдeв”, заяви адвокат Eмилия Нeдeвa в eфирa нa Чecтнo кaзaнo c Любa Кулeзич пo Eврoкoм. Тя зaщитaвa cъвeтникa нa държавния глава пo прaвни въпрocи и aнтикoрупция Плaмeн Узунoв.

„Той мoжe дa пoтърcи прaвaтa cи чрeз Кoмиcиятa зa личнитe дaнни. Узунов имa и възмoжнocттa дирeктнo дa cъди фирмaтa-coбcтвeник нa зaвeдeниeтo, кaктo и дa нacoчи прeтeнциитe cи към мeдиятa, кoятo e рaзпрocтрaнилa тeзи кaдри”, обяви защитникът му.

“Прoблeмът имa и юридичecки, и eтични acпeкти. Eтичнитe acпeкти мoгaт дa cтaнaт юридичecки, aкo ги пoглeднeм прeз призмaтa нa прaвoтo нa личния живoт и нa cтaндaртитe, кoитo трябвa дa cлeдвa eднa oбeктивнa мeдия. Тeзи зaпиcи ca нaпрaвeни oт видeoзaпиcи в зaвeдeния и нямa кaк дa бъдaт прeдocтaвeни нa трeти лицa”, дoпълни aдвoкaтът.

„Срещу президентската институция се работи с ченгеджийски похвати”, заяви преди дни и президентът Радев в коментар за изтеклите записи с неговия съветник.

Самата Кулезич пък свърза  ударите по Узунов с историята за танкера Бадр. Напомняме, че там е замесен евродепутататът от ЕНП Емил Радев, който по ирония на съдбата е зам.-шеф в Комисията по правни въпроси и Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи към ЕП. В това си качество той редовно сяда до европрокурора Лаура Кьовеши.
„Защо обаче Узунов продължава да е мишена на атаки?”, запита тя. „Дори след злополучния му арест с недоказано обвинение за търговия на влияние в интерес на бизнесмена Пламен Бобоков ударен на свой ред от Иван Гешев. Спомнете си: Узунов беше уличен, че е уведомил Бобоков за изхода на съдебно дело, часове решението да бъде публикувано на сайта на Административен съд. То е поредното решение, което оспорва опитите да бъде открадната либийският танкер Бадр от страна на родни мафиоти, скрити зад фирма с чуждо име и с доказано фалшиви документи. Интересът на Бобоков бил продиктуван по думите му от предстоящо негово пътуване до Либия, където планирал да започне бизнес със съдействието на либийската държава. Тя обаче била загрижена за съдбата на Бадр, а Бобоков държал на реномето на България и решението на съда всъщност му помогнало”, припомни тя.
„Сайтът Биволъ вече е писал за цирковете с незаконния арест на танкера в бургаския залив. Биволите посочиха и скандален документ за опита на виден евродепутат от ГЕРБ (б.р. Емил Радев) да подкупи либийския премиер с няколко милиона долара, за да се откаже Либия от Бадр. Този скандал е грандиозен и все така актуален. Следите водят към върховете на държавата и към бившите управници. Тези следи трябва да бъдат заметени, а Узунов е наясно с аферата покрай познанството си с Бобоков и следователно трябва да бъде омаскарен”, констатира Кулезич.
Напомняме, че въпросният евродепутат, шефът на Титан – работодател на червения депутат Иван Ченчев и съдружник на Кирил Домусчиев за софийския боклук и др. бяха на посещение в джамахирията и международният скандал стана чутовен.  Същевременно пристанището, на което заграбиха танкера е държано от БМФ Порт Бургас. Както личи по името на фирмата, тя е част от БМФ на лидера на КРИБ Домусчиев, близък на бившия финансов министър Горанов, който живее в затворения му жилищен комплекс без наем. По една случайност БМФ все още дължи над 60 млн. лв. на държавата, а тя не си ги прибира именно по сделката за  приватизация на флота.
„Явно режисьорите на скандала са търсели прилика с онзи от премиерските покои, за да ударят президента Радев”, посочи сега Кулезич. „Съдът обяви задържането на Узунов за незаконно тези дни, но явно, за да похлупи новината последва очернящото видео от пицарията”, описа ситуацията тя.

Егор Глазунов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар