Браво! Ученици блокираха стотици училища в Гърция. Преподаватели ги подкрепят

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Образователната криза в Гърция се разраства. Увеличават се окупираните от протестиращи ученици гимназии. Те вече са стотици. Блокиран е учебният процес в цялата страна. Учителите досега не се намесваха в спора между ученици и министерство на образованието, но решиха да подкрепят своите възпитаници.

От днес ще има учителски протести със спиране на работа за по няколко часа на ден, съобщава БНТ.

 

Кризата започна, след като в условията на пандемията от COVID-19 учениците поискаха да се намали броят на присъстващите в паралелките на не повече от 15 души и да се назначат учители по всички предмети.

 

Министърът на образованието Ники Карамео разпореди строги последствия за протестиращите и отказва обсъждане на проблемите при затворени училища. Той заповяда в затворените училища да не се провежда дистанционно обучение, а учениците да получат неизвинени отсъствия. За да вземат пропуснатия материал, се прекратяват екскурзиите, ще се учи и в празнични дни.

 

Очаквано това не спря протестите, а ги разпали. Все повече гимназии са окупирани. Подготвя се демонстрация пред Министерството на образованието, а родители се опитват да посредничат и преговарят с учениците.

 

В същото време над сто средни училища са затворени за по две седмици,поради регистрирани случаи на носители на коронавируса сред ученици и учители.

Министърът на образование заяви, че при обсадени училища отказва преговори по исканията на учениците.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар