Трактори

Браво! Фермерски протести с трактори предизвикаха хаос в Германия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германски фермери, протестиращи срещу промените в селскостопанската политика, нарушиха трафика на множество места в северната и източната част на страната, информира ДПА. Целта на протестите е да окажат натиск върху правителството на канцлера Олаф Шолц напълно да се откаже от планираните съкращения. 

В североизточната провинция Меленбург-Предна Померания блокираха със стотици трактори входове към магистралите. В окръг Клопенбург в северозападната провинция Долна Саксония основният път е блокиран от 40 машини.

В Саксония по данни на полицията е възпрепятствано движението по няколко обходни пътя в района на Дрезден, протестиращи се събират и по четири магистрали.

В столицата Берлин първоначално обстановката беше спокойна в ранната утрин, но снощи трактори вече се бяха събрали пред Бранденбургската врата в центъра на града и заради очакваната демонстрация през целия ден ще бъде затворена близка пътна артерия.

Германската фермерска асоциация призова за седмица на протестни действия срещу спирането на субсидии за сектора. Основният проблем е отстъпката за дизеловото гориво за селскостопански цели и въпреки че правителството се отказа от незабавното ѝ премахване в полза на поетапно свиване, това не задоволи представителите на бранша.

Вероятно между интензитета на протестните действия в отделните региони ще има значителни различия. В Ерфурт се очаква 900 трактора да се включат в основната демонстрация на фермерите в Тюрингия. В Северна Германия град Хамбург предупреди за нарушения в трафика, тъй като фермери от съседната провинция Шлезвиг-Холщайн планират протестни колони от няколко посоки. В Долна Саксония се очаква протестиращите да се насочат към Бремен.

Източник: БТА


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар