Браво! ЦИК остави „Демократична България“ без гласове от Стара Загора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия (ЦИК) потвърди с голямо мнозинство решението за отказ от регистрация на листата на „Демократична България“ в Стара Загора. Под заплаха са регистрираните листи на коалицията в осем избирателни района, където е използван електронен подпис за регистрация на списъците с кандидати.

Преди два дни Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската листа на коалицията, защото документите не са подписани на ръка, а „върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване на представените книжа“.

Докладчикът по казуса в ЦИК Камелия Стоянова определи решението на районната избирателна комисия в Стара Загора за правилно, защото забележките са коригирани едва след края на срока, който изтече в 17 ч. на 12 октомври. Решението е прието с гласовете на представителите на всички партии в ЦИК, без тези на ДБ.

ДБ заяви, че ЦИК се готви да отстрани формацията от участие в изборите в осем избирателни района. Предложението за това е направено от Красимир Ципов (ГЕРБ).

„Централната избирателна комисия се готви да осакати участието на „Демократична България – Обединение“ в изборите за 47-о Народно събрание. След отказа за регистрация на листата на „Демократична България“ в Стара Загора заради подадени документи с електронен подпис, има предложение от член на ЦИК да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен подпис“, се казва в съобщение на коалицията, изпратено до медиите.

Решението на ЦИК за регистрацията на „Демократична България“ ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар