Браво! Шефът на НС не допусна до обсъждане отпадането на зеления сертификат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проектът на решение на НС, внесено от ГЕРБ, с което се задължава здравният министър да отмени изискването за зеления сертификат, не беше допуснато до обсъждане от пленарната зала от председателя на НС Никола Минчев.

То беше внесено от опозицията през миналата седмица.

Според Минчев обаче не са изтекли сроковете, предвидени в Правилника за дейността на НС за обсъждането на проекта на решение от постоянната Комисия по здравеопазване. Сформирането на постоянните комисии е в давения ред на депутатите за днес.

Минчев обяви, че след като те бъдат сформиране, проектът на решение на ГЕРБ първо ще бъде обсъдено от комисия, а след това от пленарната зала.

Същият аргумент посочи Минчев и за недопускането на проекта на решение, внесено от Делян Добрев от ГЕРБ за въвеждане на компресорен механизъм за небитови крайни клиенти на енергийния пазар.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че двата проекта на решения не търпят отлагане, защото са важни.

Добрев настоя, че през следващите две седмици, докато парламентът не работи, не малко предприятия ще фалират, защото цената на тока скача ежедневно.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов също застъпи тезата, че темата за зеления сертификат е чувствителна за обществото и има логика да бъде обсъдено и пленарната зала.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар