Братът на Ружа Игнатова е мишена на килърите в България – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Братът на криптокралицата Ружа Игнатова е на свобода и се завърна в България. Константин Игнатов беше задържан за 34 месеца в Ню Йорк, но е освободен, след като съдействал на властите. В ефира на “Събуди се” по NOVA адвокатът на измамените в схемата Джонатан Леви разказва за цената на свободата на Игнатов, с какво може да е съдействал и защо се превръща в мишена на килърите в България.

Провъзгласена за “криптокралица”, Ружа Игнатова е обвинена за една от най-крупните измами на планетата за 4 милиарда долара. Превръща се в новина номер едно в световните медии и главен герой в книги и филми. След като измамила стотици хиляди по целия свят с фалшива криптовалута, Ружа Игнатова е в неизвестност от 2017, а в последните две години е в топ 10 най-издирвани бегълци от ФБР.

На 6 март съдът в Ню Йорк реши да пусне на свобода нейния брат Константин Игнатов. Часове след това той качва снимка от Тайм Скуер с надписа, че е време за нова глава в живота му. Седмица след това, вече на родна земя, публикува селфи от Южния парк в София с надпис – “реклама на това да бъдеш жив”.

“Не мисля, че са искали да убият Ружа Игнатова. От друга страна може би искат да убият Константин Игнатов, който беше освободен, след като сключи сделка с властите. Той е човек, който със сигурност мафията би искала да убие”, каза Джонатан Леви, адвокат на жертвите на OneCoin.

Свободата на Игнатов струва 118 000 долара и всичко, което знае за схемите на криптокралицата Ружа Игнатова. Тезата на адвокат Леви, защитник на стотици пострадали от измамата, подкрепя този документ, в който се говори за сделка от правителството в Америка през 2020 година, която Игнатов приема и признава вината си за участие в схемата.

“Това е много странно нещо. Той сключи сделката със съда дори без да лежи в истински затвор. Ето как работят нещата – докато е работил с правителството е бил настанен в апартамент, не в затвор. Той си е живял добре, водил е нормален живот. Но защо би отишъл обратно в София нямам никакво обяснение. Може би, за да се пробва да възвърне някакви пари. Но той е истинска мишена, защото, за да си осигури такава сделка, значи е разказал абсолютно всичко каквото знае за всеки Не забравяйте, че България е на стратегическо място, близо до войната между Русия и Украйна. Американското разузнаване много се интересува от това и от българската политика, и от мафията, и от правителството. Той е работил за американското правителство, за тайните служби, които са много заинтересовани от българската мафия и политика. Така че каквото този човек е знаел, им го е казал за тези 34 месеца, което никак не е малко. Той да излезе навън сред хората в София е лудост, но хората правят такива неща”, добавя Леви.

В последните дни Игнатов показва разходките си из София в профила си в Инстаграм и споделя, че е започнал да учи руски език. През това време неговата сестра Ружа Игнатова продължава да бъде в неизвестност, както и всичките ѝ богатства, които надскачат над 4 милиарда долара.

“Не вярвам, че Ружа Игнатова е убита, защото нищо не е потвърдено. Тази информация идва от медии извън България. Медията, която подхвърли тази информация е френска, но работи от България. И както знаем медиите могат да бъдат купени. Ружа Игнатова остава в топ 10 най-издирвани хора в списъка на ФБР. Има един мотив за нейната смърт и това може да е 230 000 биткойна, които има. И това е по-логичен мотив някой да я убие. Това е огромно богатство. 230 000 биткойна, цената е 70 000 за един биткойн. Защо САЩ и ФБР ще продължат да я държат в този списък, ако имаше някакъв шанс тя да бъде мъртва? Със сигурност е жива. Сигурно е, че други хора умряха, но не и тя”, казва още Леви.

В заплетения криминален случай адвокат Леви открива връзка между Ружа Игнатова и знакови фигура от криминалния свят, част от които вече не са сред живите.

“За да върти такава интернет измама е трябвало да плаща процент от печалбата на мафията. Тъй като тя действаше от София, следователно ѝ трябва защита от мафията, от бизнеса. Не може да работи без протекции. Една такава измама или схема от такъв мащаб, особено публично – тук има връзки не само с мафията, но и с властите. Къро е една част от тази група. Има и един друг човек над него – черепа. Не мога да ви кажа повече от това, но със сигурност знаем, че и самият Константин Игнатов е бил в Южна Африка и има слухове, че са имали контакт. Много хора са ходили там свързани с българската мафия и знаем още, че това престъпление, в което са убити четирима души така и не е разкрито”, добавя още адвокатът.

В някои медии в Южна Африка се появи информация, че един от мотивите за покушението срещу Красимир Каменов – Къро е това, че знаел кой е убил Ружа Игнатова. Но разследващите не потвърждават подобни версии. Докато криптопрестъплението стои неразкрито адвокат Леви смята, че финансовата пирамида на Игнатова продължава да работи под формата на друга измамна криптовалута.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар