Братът на убиеца на Иван Владимиров-Нав: Заслужавал си го е, тормози цялото ми семейство

Братът на убиеца на Иван Владимиров-Нав: Заслужавал си го е, тормози цялото ми семейство

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Майката на убития вчера психолог Иван Владимиров – Слава Иванова, е категорична, че извършеното престъпление е много добре планирано и обмислено до най-малкия детайл от извършителя Румен Тонев. “Имал е план от много време, обмислил го е перфектно. Като бивш полицай той има нужните познания”, каза тя.

Румен Тонев е оставил предупредителни надписи и върху врата на мазето си, а междусъседските сблъсъци са започнали от 2020 г. “Той не говори, не поздравява, ние се разминаваме. Аз си стоя в хола с внучето, премествам стола, той леко скърца, въпреки че има тапички. На третата минута на прозореца имам яйце“, разказва още Слава Иванова.

Според брата на извършителя е било неизбежно да се стигне до фаталния инцидент. “Той направо си го е заслужавал. Дошло му е до гуша, за да го направи това нещо. Тормози цялото ми семейство, откакто се е върнал от Америка”, коментира Анани Тонев пред Bulgaria ON AIR.

Братът на убиеца отрича действията на Румен Тонев да са били предварително замислени. “Не е преднамерено, то си личи. Той е застрелян пред вратата, защото е ритал вратата по всяко време, когато се е прибирал“, казва още Анани Тонев.

Десетки жалби са подавани и от двете страни в 5-то РПУ, но без резултат.

“Особеното е, че тези множество жалби и сигнали не са със заплахи за насилие и саморазправа. Трябвало е да дадат индикации на полицейските служители, че може да ескалира конфликтът”, коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Началникът на 5-то РПУ разпореди проверка на всички жалби за междусъседския конфликт. Според СДВР обаче през последните две години и жертвата, и извършителят са подавали десетки жалби, но в тях не е имало сигнали за заплахи с насилие.

Жертвата Иван Владимиров е и американски гражданин, близките му се надяват този факт да спомогне за по-бързата развръзка. “Не е убит обикновен българин, а и американски гражданин. Надявам се, че това може да задвижи по някакъв начин нещата”, споделя чичото на жертвата.

Семейството на Иван Владимиров се надява смъртта му да послужи за това да се промени закона и да доведе до някаква положителна промяна.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар