Бременна удряна в корема, 4 жени подали сигнали за домашно насилие в Бургас след протестите за Дебора – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Домашното насилие в страната е в големи размери, но след зверството с момичето от Стара Загора, протестите и общественият натиск за адекватни наказания – все повече жени, решават да потърсят помощ. В Бургас само за три дни вече има над 5 сигнала. Някои от случаите са повече от смущаващи.

Три бременни жени са потърсили помощ само в рамките на няколко дни, заради това, че са станали жертва на домашно насилие. Днес Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на един от насилниците. Става въпрос за 28-годишният Георги Кочев, който във вторник упражнил насилие над 23-годишната си приятелка, с която чакали бебе от 7 месеца и живеели на семейни начала от година и половина. Съдът го остави в ареста, тъй като освен побоя се заканил и за убийство.

“Казвал ѝ, че ще я убие. Едновременно с това ѝ нанасял удари в областта на главата, блъскал я и я влачил. Извършителят е бил осъждан, като последното му осъждане е през 2014 г. за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди”, заяви Зорница Щърбева, говорител на Районна прокуратура – Бургас.”На мен той обяснява, че не е вярно твърдението на пострадалата, че по-скоро обратно, тя го е нападнала и дори ми показа одрасквания по шията”, каза Владимир Господинов, служебен защитник на обвиняемия.

И още един смущаващ случай, който е от края на миналата седмица, но стана ясно за него едва днес, първо в Сутрешния блок на БНТ “Денят започва”. Жена е потърсила помощ в Центъра по превенция срещу насилието в Бургас, за това, че е насилвана от своя партньор. Заради побоя тя изгубила бебето.

“Тя е била в четвърти месец, Като по медицински причини е трябвало да роди мъртво роден плод, тъй като въз основна на физическо насилие в областта на корема, изтекли са й водите, загубила е бебето и е трябвало да бъде оперирана по спешност”, каза Женя Петрова, директор на Центъра по превенция срещу насилието в Бургас.

По този случай все още тече разследване. Но е заведено дело в съда по Закона за защита от домашното насилие и ще бъде издадена на първо време ограничителна заповед срещу насилника. Съдът в Бургас днес гледа и друга мярка за неотклонение. За случая с насилие, за който ви разказахме вчера. 45-годишният Диан Иванов е обвинен за това, че нанесъл лека телесна повреда на своята съпруга и нейния баща.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар