Украйна

Британска медия: Целите на Украйна вече не са в съответствие с тези на Запада, Русия вече не е заплаха

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Целите на Украйна вече не са в съответствие с тези на Запада, тъй като Русия вече не е заплаха“. Под това заглавие британската медия „Експрес“ публикува статия, която бележи неочаквана промяна в позицията на британските медии, които десега са демонстрирали пълна подкрепа за Украйна.

„Започват да се задават въпроси дали наистина е в интерес на Великобритания и Америка да предоставят на Украйна толкова силна финансова подкрепа. Особено като се имат предвид огромните финансови разходи за предоставяне на тази подкрепа по време на последиците от пандемията от Ковид и на фона на вътрешна криза с разходите за живот“, пише „Експрес“.

Британската медия припомня, че по време на съвместна пресконференция с британския премиер Сунак в Белия дом през юни Байдън беше попитан за колебанията относно повече финансиране за Украйна сред някои депутати от Републиканската партия. Президентът отговори: „Вярвам, че ще имаме необходимото финансиране, за да подкрепим Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“.

Скорошно проучване на CNN показва, че повечето американци са против разрешаването на допълнително финансиране от Конгреса в подкрепа на Украйна, отбелязва британската медия.

„Експрес“ цитира Шон Бел, бивш вицемаршал от Кралските военновъздушни сили и служител на Министерството на отбраната на Обединеното кралство. Той предполага, че войната е отслабила Русия до степен, че тя „вече не представлява реална заплаха за Европа“. Като се има предвид това, Бел твърди, че „западната цел на този конфликт е постигната“.

След като са постигнали своята стратегическа цел, западните правителства трябва също така да се справят с кризата с разходите за живот, вътрешните приоритети и възстановяването на националните оръжейни запаси, коментира Бел.

Украйна обаче все още не е постигнала целта си. Британският военен прави следния извод: „Суровата реалност е, че целите на Украйна вече не съответстват на тези на нейните поддръжници.“


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар