Британските спец части избягали от талибаните в Афганистан пременени като жени в хиджаби – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Британските специални сили САС са измамили талибаните, като са се преоблекли като “благочестиви” забулени жени по време на драматичното бягство от Кабул.

Около 20 войници от специалните части са били принудени да изминат стотици мили, за да напуснат страната, която е попаднала под контрола на талибаните. Войските са били на мисия в южен Афганистан и са били предупредени, че няма хеликоптери, които да ги евакуират от страната.

Според съобщенията войските са измислили хитър план за бягство, развявайки флагове на талибаните на път за столицата Кабул. Веднъж в столицата, доблестните воини са сложили фереджета, за да се скрият на видно място.

Източник каза пред “Дейли Стар”: “САС бяха в Афганистан от няколко месеца на тайна разузнавателна мисия, когато нещата се объркаха. Наредено им беше да прекъснат операцията и да се подготвят за незабавна евакуация в Кабул.”

Около 20 командоси са били принудени да изминат стотици мили, за да напуснат страната.

Веднъж в столицата войските са навлекли фереджета, за да се скрият на видно място.

“Командосите са оставили по-голямата част от оборудването си, с изключение на личното оръжие и боеприпаси, и се покриват с фереджета. След това наемат пет таксита и отпътуват за Кабул. Всеки път, когато се приближават до пост, афганистанските придружители обясняват на патрулите, че жените са много набожни и искат лично да приветстват завръщането на талибаните в Афганистан.

И това е преработило. Имало е тяколко рисковани момента, но дори и талибаните не искат да свалят фереджетата от жените.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар