Британски телекоми подновяват роуминг таксите

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Британският мобилен оператор EE ще налага роуминг такси на новите клиенти от Обединеното кралство, които искат да използват телефоните си в Европа. Това е едно от последствията на Брекзит, предава technews.bg.

Всички, които сключат или подновят своя договор след 7 юли 2021 г., ще бъдат таксувани с по 2 британски лири на ден, ако искат да използват телефоните си в 47 европейски страни. Таксата ще се прилага от януари 2022 г., съобщи BBC.По-рано EE, който е част от BT Group, заяви, че не планира да въвежда отново роуминг такси за Европа. Сега обаче фирмата твърди, че въвеждането на таксите ще “подпомогне инвестицията в обслужването на клиенти във Великобритания и водещата британска мрежа”.


Това е първият оператор в Обединеното кралство, който въвежда отново таксите за роуминг, откакто бе подписано търговското споразумение с ЕС през декември. В сряда бе съобщено, че и O2 ще въведе отново такси за роуминг.

От 2017 г. насам мобилните мрежи в страните от ЕС нямат право да таксуват допълнително клиентите, за да използват телефоните им в други страни от ЕС. Има само някои ограничения за т. нар. “честна употреба”, като например това, че човек не може да сключи договор за мобилен телефон в Румъния и след това да го използва целогодишно в Италия.

Търговската сделка на Обединеното кралство с ЕС гласи, че и двете страни ще насърчават операторите да прилагат “прозрачни и разумни цени” за роуминг, но не забранява таксите.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар