Британците сметнаха колко ще им донесе 5G

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инвестицията в мрежи от пето поколение може да увеличи растежа в производствения сектор на Обединеното кралство, особено в индустриалните сърца на страната, според нов доклад на Vodafone, предава technews.bg.

По-конкретно, очаква се навлизането на 5G да допринесе с 6,3 милиарда британски лири за производствения сектор, съобщи Enterprise IoT Insights, позовавайки се на данни от доклада.

Анализът, който безспорно е в синхрон с интереса на Vodafone да продава 5G мрежи на предприятията, приканва правителството да си постави „амбициозна цел“ да стане световен лидер в използването на 5G технологията в производството през следващото десетилетие.

Това включва подкрепа за производителите да инвестират в частни 5G мобилни мрежи и създаване на 5G центрове за тестове и иновации – най-вече в регионите, които ще се възползват най-много от увеличеното използване на 5G в производството.

Особено дебело е подчертана ролята на частните 5G мрежи за подпомагане на случаите на „предиктивна поддръжка“, за наблюдение на „стотици“ промишлени машини и фабрични променливи, за да се прогнозират нуждите от ремонт и да се избягват случаите на непланирано прекъсване на работата.

Наред с това технологията може да е особено полезна за осигуряване на дистанционна поддръжка и компютърен дизайн с помощта на „цифрови близнаци“ на машини и процеси, осъществявани чрез разширена и виртуална реалност (AR и VR).

5G може да промени начина, по който Великобритания произвежда, и ние предизвикахме вълна от иновации в производството в Обединеното кралство чрез нашата схема за пилотни 5G внедрявания, [която е] на стойност 200 милиона британски лири„, коментира Мат Уорман, министър по цифровата инфраструктура.

Видяхме превозни средства без шофьори в завода на Nissan в Съндърланд, виртуална реалност в строителните обекти на BAM Nutall в Шотландия, автономни роботи за лазерно заваряване в Есекс. Ползите от 5G за подобряването на производителността, ефективността и безопасността в нашия производствен сектор и извън него са ясни„, категоричен е министърът.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар