Британците спонсорират пропагандната война срещу Бокова

България, ООН, Политика, Свят, Скандално, Юнеско
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Irina Bokova OONПропагандната война, внесена на територията на България, започна да добива комичен характер. За специалистите вече е очевидно, че „вносът на проблеми“ е със спонсорството на Великобритания. Нормален и естествен е стремежът да се „удари“ най-силният кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова. Просто британците имат своя кандидатура в лицето на новозеландката Хелън Кларк. Естествено е да заложат на нея по две причини. Страната е член на британската общност, а от друга страна уставът на ООН не позволява страните-членки на Съвета за сигурност (петте официални ядрени сили) да имат свои национални кандидати. Интересът е ясен, а територията на компроматите е България. С просто око се вижда синергията между определени британски издания и българските извършители на охулването на Бокова. Никъде другаде по света не излизат подобни материали. Службите ни отдавна регистрираха този факт и се чудят как да реагират между възпитанието пред съюзниците и естествения национален интерес.
Тук, на терена на страната, „извършителите“ са обичайните прехранващи се с омраза срещу инакомислещия. Те трудно си дават сметка, че става дума за дипломация, а не за партийни страсти. Така британците посяха лесно в наторената почва семената на злобата. Бокова бе описана като дъщеря на убиец, милионерка без прозрачни доходи, слуга на Русия и всичко, което може да принуди българина да мрази сънародник. Започна се с култовата сцена от филмчето „Семейство Мейзга“, където съпругата вечно се оплакваше, че е пропуснала навремето да се омъжи за съседа. В ролята на съседа влезе Кристалина Георгиева. Многозначителното й мълчание подклаждаше съмненията докрай, въпреки яснотата, че има нулеви шансове. След това умно намалиха напрежението по тази линия, защото веднага лъсна информацията, че Кристалина Георгиева има картонче в ДС, за разлика от Бокова. После топката удари семейството на Бокова без никакви доказателства, но нововъзникнали дисиденти и протестъри обслужиха тази тема. И се прехвърлиха на любимата за българите тема с богатството, защото в бедната ни страна всички богати са мразени. За подправка се прокрадна съмнението за произхода на средствата, въпреки че само малоумен може да си представи злоупотреба на толкова висок пост в ЮНЕСКО, при драконовския контрол там. Антируската тема бе очаквана, заради вината на Бокова, че едно от трите висши учебни заведения, в които е била е в Москва (сякаш навремето бе възможно да е другаде), пропускат се Харвард и Мериленд… В резултат британците целяха да разделят обществото на –фили и –фоби, а този чисто национален интерес бе деформиран като партиен.
Възпитаните гласове на специалистите, които са в течение с безспорните качества на Бокова на терена на световната дипломация, бяха пренебрегвани и охулвани. Сега сме в ситуация на разделение за нещо, което целият свят признава и уважава – кандидатурата на Ирина Бокова. Не знам как ще се гледаме в очите и колко срам ще изпитваме, но е време интелигентните българи да реагират. Помня първата реакция на българския външен министър, когато арестуваха сестрите ни в Либия. Срам ме е да си го спомням дори, но не искам това да се повтаря пак. Президентът вече подкрепи  еднозначно Ирина Бокова. Адекватна реакция трябва да дойде от премиера, защото от него се очаква първо да е българин!
Д.ф.н Александър Германов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар