Брифингът на Щаба: На живо в Dir.bg за разхлабените мерки

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Намираме се във върхова точка за заболяването. Но тъй като вече 1 млн. души – ваксинирани и преболедували – имат имунитет, това дава основание мерките да се разхлабят с днешна дата. А до края на април ще разполагаме и с достатъчно ваксини, за да имат хората избор и ваксинацията да продължи. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерски съвет във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас.

Има натиск върху лечебните заведения, като най-осезаем е в София-град, Бургас, Шумен и Варна. Системата обаче е подготвена по думите на министъра. 

Хоспитализираните в момента са много повече, отколкото при вълната през ноември-декември. През ноември обаче е имало 47% положителни проби от направените тестове, докато сега е значително по-ниска – около 20%. Смъртността на база приетите в болници и интенвизни отделения също е в по-добри показатели в сравнение с данните от втората вълна, каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. 

Вече няма такова експонециално нарастване на случаите, които да изискват лечение в болница. Намалява и броят на приетите в лечебно заведение в Кюстендил, която е една от червените области и където нещата започват да се успокояват. Някои области вече преживяха пика и се намират в плато, докато за други предстои покачване, каза директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов. 

Гледайте на живо: 

Очаквайте подробности.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар