Брус Уилис е продал правата за използване на негов дигитален двойник във видео продукции

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според публикация във в. „Телеграф“ Брус Уилис е продал правата за „дигиталния си двойник“ за използване в комерсиални видео продукции. Този ход позволява на холивудския актьор да се появява в цифров вид в бъдещи реклами и евентуално дори филми, и вече се появи в руска реклама, използваща технологията.

Една звезда угасва: Брус Уилис се оттегля от актьорството заради болестта си

Уилис, който е диагностициран със заболяването афазия, което „засяга когнитивните способности“, обяви, че ще се „оттегли“ от актьорството по-рано тази година, припомня БТА. Вместо това той ще лицензира дигиталните си права чрез компания, наречена „Дийпкейк“. Дружеството е регистрирано като корпорация в Делауеър.„Дийпкейк“ получава образа на Уилис, като обучава модел на невронна мрежа на базата на негови изяви в екшъни от 90-те години на миналия век. След като е известен външният му вид, моделът може да приложи главата на Уилис към друг актьор със сходно телосложение в процес, който обикновено се нарича „дийпфейк“. През последните години това стана популярно в TиkTok, като неоторизираните „двойници“ на Том Круз и Киану Рийвс събраха голям брой последователи.


На уебсайта на „Дийпкейк“ се съобщава, че Брус Уилис е казал: „Хареса ми прецизността на моя герой. Това е чудесна възможност за мен да се върна назад във времето. Невронната мрежа беше обучена върху [съдържанието на] филмите „Умирай трудно“ и „Петият елемент“, така че моят герой е подобен на образите от онова време. С навлизането на съвременните технологии бих могъл да общувам, да работя и да участвам в снимките, дори да се намирам на друг континент. Това е съвсем ново и интересно преживяване за мен и съм благодарен на нашия екип.“

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар