БРУТАЛНИТЕ ЛЪЖИ НА ГЕРБ ЗА ЗАПЛАТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ЛЪСНАХА! ВИЖТЕ РЕАЛНО КОЛКО ВЗЕМА ЕДИН ДАНАИЛ КИРИЛОВ ОТ ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След напускането на парламентарната група “БСП за България” на Народното събрание от bTV изчислиха колко ще вземе един депутат, който цял месец няма да ходи на работа.

От администрацията на парламента поясниха, че ако един народен представител не е участвал в пленарни заседания и не е участвал в комисия ще вземе 69,33 лв.

През декември 2018-а 1269 лева е изходната сума при изчисляване на депутатската заплата, като основната се изчислява като се умножи по 3, т.е. изходната заплата от 3807 лева е с почти 300 лева отгоре спрямо предното тримесечие.

Това не е всичко. От участие в комисии и прослуженото време средната заплата скача на 4416 лв. Има и 2/3 от заплатата, които за безотчетни – 2538 лева. Така 6954 лева реално взима един народен представител с представителните. От безотчетните пари, ако един депутат не ходи на работа, му се полагат още 846 лева. Тук трябва да се отбележи, че тези 846 лева, които се полагат на депутата, който не ходи на работа, не са за него, а за сътрудници и други разходи, които все пак той не трябва да отчита пред счетоводството на Парламента.

Така лъжите на Герб, на председателката му Цвета Караянчева и всички останали от Герб и Обединените патриоти бяха разбити на пух и прах само за няколко минути в ефира на БТВ, но някои неща пак не станаха ясни, защото и БТВ спестиха не малко от истината за заплатите на депутатите, затова нека разясним нещата точно и ясно какво и как например получава Данаил Кирилов от Герб като депутат:

Основна заплата – 3807 лева Клас прослужено време – 951.75 лева Участие в комисии: – Председател на правната комисия 35% от основната заплата – 1332.45 лева – Участие в комисия по енергетика 15% от основната заплата – 571.05 лева – Временна комисия за правилника на Народното събрание- 15% – 571.05 лева

– Временна комисия за изменение и допълнение на Конституцията-15% – 571.05 лева – Временна комисия по правните въпроси – 15% – 571.05 лева – Безочетни пари – 3874.50 лева Или общо Данаил Кирилов от Герб получава в Парламента: 12 249. 90 лева ( Дванадесет хиляди двеста четиредесет и девет лева и деветдесет стотинки ) на месец. Цвета Караянчева получава дори повече, защото нейната заплата като председател на Парламента е с 50% по висока от тази на останалите депутати и има повече трудов стаж от Данаил Кирилов, но друго важно което трябва да се отбележи е и факта, че всеки с титла доктор и така нататък получава с поне още 15% отгоре върху заплатата си, като процента скача до 35!!!

Или по друг начин казано, в Парламента няма депутат който да се разписва на фиш по малък от 10 000 лева на месец, но пък за сметка на това тези скъпо платени артисти, не могат да поднесат на драгия зрител едно качествено представление. Друг е въпросът и докога 240 нищо правещи депутата ще получават такива огромни заплати за България, а над един милион пенсионера ще оцеляват с по 200 лева на месец.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар