Полиция Бандармерия

Брутално полицейско насилие в Козлодуй

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Млад мъж от Козлодуй се оплака от полицейско насилие. На 5 срещу 6 август 22-годишният Любослав Коцев е в центъра на Козлодуй. Попада на група полицаи, които за половин час проверяват документа му за самоличност четири пъти.

След последното поискване го прибират в патрулката с белезници, а преди да го отведат в полицейското управление, го водят за медицински преглед.

 

 

 

„И на медицинския преглед имах високо кръвно и пулс и отдолу пише „Да не бъде задържан и да бъде консултиран“, което не се случи. Бях бит, унижаван и ми диктуваха какво да пиша, да подписвам, да говоря… че не желая адвокат, не желая да звъня на когото и да е, въпреки че през цялото време исках да звъня на майка ми, за да я уведомя къде съм. Казаха ми, че това не е възможно“, разказва младият мъж пред бТВ.

Любослав е задържан за възпрепятстване на полицейска проверка и арогантно поведение.

„Не знам как съм възпрепятствал проверка, след като съм предал документи за самоличност няколко пъти и проверката се е извършила“, пита мъжът. Категоричен е, че не е посягал на полицаите, нито ги е нагрубявал.

Същата вечер той е пил бира, но отрича да е бил пиян. В ареста не е тестван за алкохол и наркотици, въпреки че е настоял за това. Осем часа по-късно излиза оттам с множество синини.

„Поне петима полицаи с полицейска палка, а когато съм на земята и си пазех главата и органите – с ритници, главно плесници – не юмруци, за да не си личи. Главно това“, казва Коцев.

Мъжът и родителите му са категорични, че ще търсят отговорност за случилото се в ареста.

Срещу Любослав е образувано досъдебно производство за неизпълнение на полицейско разпореждане. От полицейската дирекция във Враца увериха, че техен отговор по случая ще има утре.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар