Брутално! Роми изнудват жена да плати „поддръжка” за гроба на съпруга й, сториха нещо ужасно след отказа й

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гробът на съпруга й е осквернен, същите роми й искат 4700 лева, за да възстановят щетите и да го пазят.

Брутална и изключително потресаваща история, показваща докъде е стигнала арогантността на гробари-мародери, ни разказа наша читателка. Действието се разиграва на Централния гробищен парк в София, където възрастната дама, с достойна професия, е преживяла най-големия си ужас в живота – била е изнудвана от ромска банда и след като е отказала да плати, гробът на съпруга й е осквернен.

Флагман.бг ще запази самоличността на жената в тайна, заради страха й, че ще има ново нападение над тленните останки на мъжа й. Тя е пуснала сигнал във Второ РУП София. Предостави и документи и снимков материал на Флагман.бг. Скриваме част от тях заради лични данни, но сме готови да ги предоставим в автентичния им вид на разследващите органи.

Ето какво ни разказа дамата, която след случилото се едва се държи на краката си.

„Преди няколко дни отидох, за да почистя гроба на съпруга ми. В един момент към мен се насочиха трима млади мъже от ромски произход. Започнаха да ме разпитват дали не искам да ми подновят паметната плоча, да сложат нова облицовка на гроба, но след като им отказах, те станаха много агресивни. Предупредиха ме, че можело да им платя, за да пазят гроба, защото вечер по думите им, бродели мародери и вандали, които трошели всичко наред. Имало няколко подобни инцидента, казаха те. Започнаха да ми говорят, че е хубаво и след смъртта си да се погрижа за съпруга ми. Така щяла съм да покажа, че го уважавам. Не си тръгваха, ставаха все по-настоятелни и реших, че е време аз да си отида и да се върна след ден, когато да си довърша работата на спокойствие.

Отидох си, но на следващия ден видях ужасяваща гледка! Гробът на съпруга ми бе осквернен, виждаше се дори ковчегът. Едва не припаднах, не можех да повярвам, че е истина. Сринах се! Губят ми се няколко минути, защото не можех да повярвам, че нещо подобно се е случило. В този момент към мен дойдоха същите лица. И ми казаха:”Предупредихме те, нали?!”.

Започнаха да ми говорят врели-некипели. Имало некрофили, крадци, ако не съм покриела гроба на съпруга ми някой щял да изрови тялото му. Той почина преди години не ми се мисли какво е останало от него! Не можех да понеса повече. Те пак ми предложиха услугите си, казвайки, че ако им платя за възстановяването щели да „пазят” безплатно. Разбрах какво става и поисках телефон за връзка, уж да си помисля, а всъщност да го дам на полицията. Те ми дадоха не само телефон, а и хвърчаща оферта с две имена на човек, два телефонни номера, както и име на фирма. Шокирах се като видях сумата под „офертата” – 4700 лева! И се запитах колко хора са платили подобни пари, колко човека са изпаднали в такава абсурдна ситуация? Чрез Вас моля полицаите и прокуратурата да заловят тези лица, да прекратят тази практика, защото извършат жестока гавра с паметта на починалите хора“

Фирмата, която от офератата е регистрирана на лице, което живее на ул.”Стара воденица” в София – в сърцето на ромско гето. Флагман.бг се опита да се свърже с някой от двата телефона. Единият бе изключен, а на другият вдигна лице, което твърдеше, че няма нищо общо с Венци З.,посочен като човек за контакт на този номер. „Имам го отскоро. Не знам кой е този Венци, не го познавам!”, категоричен бе неизвестният мъж, който бързо реши да ни затвори телефона.

Роми изнудват жена да плати „поддръжка” за гроба на съпруга й

Това е офертата на фирмата. Забележете сумата – 4700 лева! След подадения сигнал в полицията единият телефон е изключен, а на другият отговаря лице, което твърди, че няма нищо общо с фирмата

Роми изнудват жена да плати „поддръжка” за гроба на съпруга й

Фирмата е регистрирана на лице, което живее на тази улица – в сърцето на ромско гето

Роми изнудват жена да плати „поддръжка” за гроба на съпруга й

Това е изкъртеният бетон и паметната плоча. За по-голяма драматичност и силно емоционално въздействие вандалите са изровили гроба, за да се види ковчега

Флагман

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар