Брюксел се изправя срещу електрическите тротинетки

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властите в Брюксел подготвят строги ограничения за употребата на наети електрически тротинетки, мотопеди и велосипеди, съобщиха местни медии. Предвижда се драстично намаляване на броя на предлаганите за наемане двуколесни електрически превозни средства, ограничаване на скоростта за движение с тях и увеличение на глобите за нарушителите на правилата, предава БТА.

Според законопроекта в белгийската столица от догодина ще бъдат предлагани 8000 тротинетки, вместо 21 000, както е днес. Само две дружества, спечелили обществени поръчки, ще могат да предлагат тротинетките си в града. Промените ще засегнат и броя на даваните под наем електрически велосипеди – до 4000, както и мотопеди (до 500).Ще бъде увеличен допълнително броят на местата за паркиране на електрическите двуколки, а произволното им изоставяне по улици и тротоари ще води до по-високи глоби. Когато велосипед или тротинетка трябва да бъдат преместени, глобата ще бъде 35 евро, а когато се налага да бъдат превозени до обособен паркинг – 100 евро (200 евро за мотопед).


Разрешената скорост на движение на тези превозни средства в пешеходните зони ще бъде до 8 км/ч., като общините ще могат да въвеждат такива ограничения и в по-широки граници.

Градските власти не изключват възможността движението с наети двуколесни електрически превозни средства в Брюксел да бъде изцяло забранено, ако новите мерки се окажат недостатъчни.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар