Брюксел хвали Борисов за забележителни резултати в борбата с данъчните измами

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия изненадващо похвали премиерът в оставка Бойко Борисов за “замележителните резултати” в борбата с данъчните измами. По тази причина Брюксел счита, че е време рестриктивния мониторингов механизъм върху страната най-накрая да отпадне.

“Под ръководството на премиера Бойко Борисов България постигна резултати, особено в борбата с данъчните измами”, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, цитиран от БТА.

По думите му става дума за събраните допълнително над 2 милиарда евро в държавния бюджет през последните две години, което Тимерманс определи като “забележителни резултати”.

“Еврокомисията може да отмени мониторинговия механизъм за България по всяко време. Не е в интерес на процеса да се дава дата за прекратяването на механизма за сътрудничество и проверка”, посочи Франс Тимерманс.

“Единствената работна хипотеза, с която разполагаме, е казаното от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че се надява да успеем да отменим механизма до края на мандата на тази комисия (2019 г. ). Това би могло да бъде по всяко време в рамките на мандата”, поясни еврокомисарят.

Той обясни, че поставянето на краен срок за действие на механизма не би отчело фактите на място. “Според мен е много по-добре за България да останем съсредоточени в целта”, допълни Тимерманс.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар