БСП във Велико Търново застана зад Радев и укори Нинова, че не го подкрепя

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Търновските социалисти се изправиха срещу лидерката си Корнелия Нинова и в подкрепа на Румен Радев. ИБ на БСП в болярския град прие позиция, в която укорява соцлидерката, че не дава подкрепата си за официалната кандидатура за президент на БСП.

„Силно сме обезпокоени и от липсата на категорична подкрепа от председателя на БСП към президента Румен Радев в публичните изказвания няколко дни преди балотажа“, посочват още червените във Велико Търново.

Местното ръководство на партията припомня, че търновската организация е подкрепила Радев за втори мандат по време на своята конференция още през януари.

„Ние, членовете на ИБ на БСП- Велико Търново за пореден път заявяваме категорична подкрепа за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Издигнахме Румен Радев официално и през септември, като в основните партийни организации Радев и Йотова бяха единствена номинация!“, припомнят от партийното ръководство на БСП във втората българска столица.

ИБ на столетницата в града заявява още, че всеки, който работи срещу спечелването на изборите от Радев-Йотова трябва да се счита за отцепник от партията и съратник на ГЕРБ.

„Нека припомним, че всеки, който работи открито и публично срещу официалната кандидатура на БСП, би следвало да се третира като отстъпник от партията и близък до върхушката на ГЕРБ. И не би следвало повече да се счита за член на БСП, както е записано и в Устава на нашата партия“, се казва в позицията.

Ето и цялата позиция на търновските социалисти:

Ние, членовете на ИБ на БСП- Велико Търново за пореден път заявяваме категорична подкрепа за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. С това припомняме на всички, че бяхме първата общинска организация в страната, която подкрепи президента на конференция през януари тази година.

Издигнахме Румен Радев официално и през септември, като в основните партийни организации Радев и Йотова бяха единствена номинация!

Всичко това е ясен знак, че редовите социалисти и симпатизанти дават висока оценка за първия мандат на нашата президентска двойка. Затова днес повече от всякога ние сме длъжни да ги подкрепим не само с думи, а с реално гласуване на балотажа.

В противен случай ще дадем път на задкулисието, което завладя нашата държава през 10-годишното управление на ГЕРБ и техния корумпиран модел, налаган с репресии и страх. Единствено Радев и Йотова категорично се опълчиха на паралелната държава, в която Борисов, Цветанов, Гешев и компания превърнаха нашата Родина.

Призоваваме всички другари и симпатизанти, които през последните дни атакуват Радев и Йотова, да се замислят и да осъзнаят, че по този начин наливат вода в мелницата на политическите ни опоненти. Нека вътрешнопартийните страсти да бъдат прекратени до балотажа и всеки истински социалист да подкрепи издигнатата с решение на НС на БСП кандидат президентска двойка.

Нека припомним, че всеки, който работи открито и публично срещу официалната кандидатура на БСП, би следвало да се третира като отстъпник от партията и близък до върхушката на ГЕРБ. И не би следвало повече да се счита за член на БСП, както е записано и в Устава на нашата партия.

Силно сме обезпокоени и от липсата на категорична подкрепа от председателя на БСП към президента Румен Радев в публичните изказвания няколко дни преди балотажа.

Президентът ясно заяви, че няма да предаде левите хора в България. Нека не го предаваме и ние!

ИБ на БСП

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар