БСП: В цирка на ГЕРБ няма да участваме!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Разбираме призива на президента да се върнем в пленарна зала, но БСП прие това нелеко решение на Национален съвет с ясни условия.

Условията към момента не са изпълнени – за отмяна на всички тези проблеми, които са залегнали във ветото“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков на пресконференция в централата на партията. „Само преди час чухме на пресконференция, че ГЕРБ не само не са си взели поука- какво се случи в последната седмица в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние в този цирк няма да участваме“, допълни той.

Зарков подчерта, че има ясно решение на Националния съвет, което гласи, че БСП ще се върне в парламента при отмяна на скандалните изменения в изборния закон.

Той приветства президента Радев за ветото, което наложи върху последните промени на Изборния кодекс.

На свой ред зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски заяви, че нещата, които иска БСП в Декларацията на Националния съвет са: изчистване на изборните списъци и машинно гласуване.

„От действията на ГЕРБ през последните седмици ясно личи желанието им за манипулиране на изборния процес”, категоричен бе Свиленски и заключи, че ГЕРБ, с тези действия, показват, „че не искат честни избори, че ги е страх от честни избори“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар