БСП: Има пълен хаос при финансирането и контрола на санирането

България, Икономика, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бомбата е заложена в референтните стойности и в правилата на програмата. Референтните стойности водят до високи цени и до некачествено изпълнение. Получи се източване на държавния ресурс, заради липсата на конкуренция между фирмите, извършващи санирането.

Не харесваме програмата за саниране от самото й начало. Сега виждаме, че се прави опит правилата й да бъдат променени. Това каза пред камерите на БНТ  депутатът от БСП Манол Генов.

 

“Програмата не е добре организирана. Ресурсът, който се отделя, е изключително малък на фона на потребностите. Има пълен хаос по отношение на финансирането, липса на физически контрол за изпълнение на строително-монтажни работи. Получи се източване на държавния ресурс, заради липсата на конкуренция между фирмите, извършващи санирането. Сградите все още се санират на цени над пазарните”, заяви Генов.

Бомбата е заложена в референтните стойности и в правилата на програмата. Референтните стойности водят до високи цени и до некачествено изпълнение. Вече започнаха жалби – на един му тече покривът, на друг му духа от дограмата, посочи социалистът. Според него при санирането трябва да има самоучастие на живущите в сградата.

Генов каза, че БСП ще предложи максимално дълъг срок между първо и второ четене при приемането на новия закон за концесиите. По думите му, промените в законопроекта, върху който президентът Радев наложи вето, са “козметични и фризирани”. В новия закон има много неясни моменти, подчерта Манол Генов.

Източник: Epicenter

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар