БСП иска поправки в Наказателния Кодекс след скандала с “Наглите”

България, Криминално, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След идеята за предсрочното освобождаване от затвора на двама от групата на “Наглите”, осъдени за отвличания, БСП спешно внесе поправки в Наказателния кодекс, с които да се сложи край на възможността затворници с присъди за тежки престъпления да излязат на свобода доста по-рано от предвиденото.

Изменението, внесено от социалистите, предвижда, когато присъдата е за опасен рецидив, предсрочното освобождаване да става само когато неизтърпяната част от наказанието не е повече от три години.

Според червените депутати с последните изменения в НК се е дала възможност дори рецидивисти, осъдени за тежки престъпления, да бъдат предсрочно освобождавани, което провокира негативни обществени реакции.

Преди няколко седмици стана ясно, че “Наглите” Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца ще бъдат освободени, след като комисия от затвора е преценила, че имат положителна промяна в поведението и са се превъзпитали и СГС реши да ги пусне.

След разкриването на групата преди седем години Гребеца получи 10 години затвор, а Йожи – 18 години. Реално те излежаха по три години след окончателните си присъди.

Прокуратурата протестира решение на СГС пред Апелативния съд, който остави двамата в затвора.

Така Йожи ще изтърпи още седем години от присъдата си, а Гребеца година и седем месеца.

Източник: Dnes.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар