БСП: Кабинетът „Борисов 3“ ни вкарва в бежански капан – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не приемаме споразумението между правителството и Банката за развитие на Съвета на Европа за заем от почти половин милиард лева. В приложението му пише, че средствата ще се използват за образование и професионално обучение и помощ за бежанци – мигранти и разселени лица. Не пише обаче, какво е съотношението за разходването на парите. Да не се окаже, че за образование ще се дадат 5 евро, а останалите за разселване на бежанци?”, заяви пред бТВ депутатът от БСП Румен Гечев.

Това е един кредитен капан за България, защото след като правителството на Бойко Борисов получи тези средства, как ще откаже квоти за разпределение на бежанци за България?”, добави той. Икономистът беше категоричен, че по този начин управляващите поставят страната ни в изключително опасна ситуация. Той припомни, че Полша, Унгария, Чехия и Словакия категорично отказаха да изпълнят разпореждането на Брюксел за разселване на мигранти. “Сега ще трябва да се намери някоя страна, която да е послушна, някакъв слугинаж трябва да влезе в сила, защото тези мигранти трябва да отидат някъде, след като другите Източноевропейски страни ги отказаха. Като взимаш заем с такива цели, трябва да изпълниш ангажиментите си”, каза проф. Гечев. Той попита – след като правителството твърди, че сме в прекрасно финансово състояние и имаме фискален резерв от 13 милиарда лева, защо тогава правителството тегли нов заем и влиза в риск с мигранти? Икономистът добави, че управляващите не са дали смислен отговор за това. Водещият информира, че бТВ са поканили депутати от ГЕРБ за дебат по темата, но никой не е отишъл.

За скандала с НДК, Гечев отсече, че сме свидетели на пълен цирк. “Първо един министър съгласува с премиера уволнението на Мирослав Боршош. Министър-председателят пише “Да”. След няколко часа вика същия министър и му казва, че не е прав и връща Боршош на поста. Такъв политически цирк в Европа отдавна не е имало.” Румен Гечев добави, че от опозицията искат да знаят, кой е оказвал натиск върху него, както той сам твърди, да сключва очевидно корупционни сделки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар