БСП категорични – няма да влизат в парламента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната група на БСП беше на мястото си и управляващите смениха позицията си за промените в Изборния кодекс. Това е единствената добра новина.

Това каза на пресконференция депутатът от БСП Крум Зарков.

„Снощи панически беше внесен нов законопроект за промени в Изборния кодекс. Ние сме категорични, че една грешка не може да бъде поправена с друга грешка.

Това, което трябваше да бъде направено, беше много просто. От ГЕРБ трябваше да изчакат президентът да наложи вето и тогава да се обсъдят необходимите промени. Отчитаме промяната в позицията на ГЕРБ, но с тези си действия те отново принизяват ролята на парламента“, даде пример Зарков.

„Днес сутринта чухме, че коалицията е стабилна. Въобще не обърнахме внимание на тази новина. На всички е ясно, че коалицията е нестабилна. Последният факт за това е, че НФСБ обявиха, че ще се явят сами на изборите. На всички е ясно, че тази коалиция се крепи от ДПС. Ние няма да влизаме в парламента и от ГЕРБ да не ни говорят за парламентаризъм. Вчера във внесения законопроект Цвета Караянчева е подписана шеста. Първият човек в държавата и председател на НС е подписан шести. Това показва колко важен е парламентаризма за ГЕРБ. За да има стабилен парламентаризъм, този парламент трябва да се разпусне. За да има рестарт на политическия живот, трябва да има предсрочини избори. Днес ние взехме решение и направихме график как ще обикаляме нашите структури по места и ще се запознаваме с проблемите на хората, за да ги решаваме. На всички е ясно, че има политически криза, но има и икономическа такава. Ще направим всичко възможно да решим проблемите на хората“, зарече се Зарков.

„Избори 2 в 1 са възможни. За нас този парламент е изчерпан и са необходими предсрочни избори. Ние няма да влизаме в този парламент. Този парламент не може да допринесе за решението на нито един проблем на българските граждани“, категоричен беше червеният депутат.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар