БСП напуска председателския съвет в НС, не се гледали законопроектите им

България, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Представителят на БСП в председателския съвет на Народното събрание ще напусне. Това обяви лидерът на “червените” Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Причината – не се гледат законодателните предложения на социалистите, като според Нинова председателят на парламента Димитър Главчев показва двоен стандарт относно управляващи и опозиция.

Тя уточни, че в комисиите, в които БСП има внесени законопроекти, днес ще бъдат внесени подписи за извънредни заседание. “Искаме задължителното свикване на комисии, с извънреден дневен ред, разглеждане законопроектите на БСП”, заяви тя. „Тази процедура не важи за управляващите, влиза закон и на другия ден се гледа, ясни са двойните стандарти. Не разчитаме вече на дадена дума, защото вече многократно поставихме въпроса, беше ни давана такава и не се изпълняваше“, заяви лидерът на БСП.

Преди това зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев възрази от парламентарната трибуна срещу начина на работа на българския парламент, в който се гледали единствено и само законопроекти, внесени от МС или от управляващото мнозинство. „Има внесени законопроекти, които не се гледат в комисии, считаме, че това е тенденциозно отношение към опозицията. Разбирам желанието ви да има конфронтация, сблъсъци и по такива проблеми, но ние трябва да уважаваме българските граждани. Близо 1 млн. български граждани са застанали зад законодателните инициативи на „БСП за България“, изтъкна Стойнев.

От своя страна председателят на парламента Димитър Главчев се обърна към депутатите от БСП-защо след като не са съгласни с дневния ред на парламента, не направят съответните законопроекти. Главчев обясни, че ще изпрати писма до всички председатели на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към своевременно разглеждане на законопроектите в комисии.

Източник: Actualno.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар